Lifting facial/cervicalInaintarea in varsta duce la aparitia ridurilor mai fine sau mai adanci, la pierderea elasticitatii si supletii pielii, astfel ca fata isi pierde conturul armonios datorita zonelor cu tesuturi care atarna.

Liftingul facial/cervical este principala procedura chirurgicala de indepartare a efectelor imbatranirii faciale, prin indepartarea aspectelor cazute cauzate de varsta.

Interventia de liting facial/cervical se poate face oricarei persoane cu varsta intre 40 si 70 de ani, care are o stare buna de sanatate, si se adreseaza in mod egal atat femeilor cat si barbatilor.

Operatia se face cu anestezie generala, datotita faptului ca liftingul facial/cervical presupune o insiruire de tehnici de o mare complexitate, ceea ce face ca si durata interventiei sa fie mare de 3-4 ore. Excesul de piele se indeparteaza prin practicarea unor incizii foarte fine, suturile se fac cu fire de asemenea foarte fine, astfel incat cicatricile post-operatorii sa fie cat mai mici si putin vizibile.

De mentionat este faptul ca in cursul operatiei de lifting facial/cervical se poate face si o corectie a pleoapelor- blefaroplastie, pentru indepartarea surplusului de piele din zona ochilor.

Interventia de lifting facial/cervical este o operatie foarte delicata, de lunga durata, pacienta avand nevoie de minimum trei zile de spitalizare post-operator, pentru urmarirea evolutiei, timp in care se administreaza antibiotice, antiinflamatoare si antitrombotice.

Recuperarea post-operatorie dupa un lifting facial/cervicala se face in circa doua saptamani, vanataile si edemele care apar inevitabil dispar pe parcursul acestei perioade. Se recomanda in aceasta perioada sa se evite expunerea la temperaturi prea ridicate sau prea scazute, respectarea recomandarilor de ingrijire medicala, astfel incat sa se obtina rezultate bune.

Liftingul facial/cervicala indeparteaza semnele vizibile ale imbatranirii, intinerind vizibil aspectul facial, atat timp cat si asteptarile sunt realiste.

Pentru rezultate optime se recomanda lifting facial/cervical persoanelor care au o osatura buna a fetei si o piele tonica. La astfel de pacienti , dupa indepartarea surplusului de piele imbunatatirea aspectului fetei este vizibil, fata devenind mai luminoasa si armonioasa.

O solutie alternativa non chirurgicala la liftingul facial, si fara utilizarea bisturiului , cu o recuperare imediat dupa procedura, este liftingul cu fire de suspensie din polidioaxanona , PDO, sau fire bioresorbabile 100% . Vezi procedura descrisa la non chirurgicale – liftingul cu fire bioresorbabile.