AbdominoplastiaDepozitele adipoase de pe abdomen sunt cauza unei insatisfactii estetice atat pentru femei cat si pentru barbati. Aparitia acestor depozite adipoase cu un aspect inestetic pe abdomen sunt rezultatul fluctuatiilor de greutate , nasterilor, unor factori genetici, unor obiceiuri alimentare defectuoase, sedentarismului sau influentelor hormonale.

Atunci cand exista un exces de tesut adipos si piele, in special in zona subombilicala a abdomenului, se recomanada abdominoplastia, prin care se indeparteaza excesul cutanat si cel adipos in acelasi timp. Daca insa este prezent un exces de grasime, dar pielea este de buna calitate, tonica si fara vergeturi, atunci este indicata lipoaspiratia, cu efecte foarte bune.

Abdominoplastia este o procedura destinata persoanelor cu pielea de pe abdomen deteriorata, lasata in urma unei sarcini, cu exces de piele, sau cu muschii relaxati.

In astfel de cazuri chirurgul plastician propune un mini-lifting pentru a scapa de pielea in exces combinat cu liposuctie atunci cand pielea de pe abdomen are si exces de grasime.

Operatia de abdominoplastie se face cu anestezie generala, medicul chirurg practicand o incizie de cativa centimetri deasupra parului pubian pentru a indeparta din excesul de piele.

Atunci cand operatia de abdominoplastie este asociata cu liposuctie, operatia este de mai lunga durata, cca 2 ore, fiind necesara o zi de spitalizare.

Vindecarea chirurgicala se produce la doua saptamani de la operatie, reluarea unor exercitii fizice si a unui efort mai sustinut se face in doua luni.

Abdominoplastia realizeaza indepartarea depozitelor adipoase din zona abdomenului; spectaculos este ca modeleaza silueta in scopul obtinerii unui contur armonios, iar GRASIMEA NU SE MAI REFACE IN ACEA ZONA, chiar si in cazul unor cresteri in greutate!