Tratamente complexe de rejuvenareREINTINERIREA BUZELOR SI REGIUNII PERIORALE

 Buzele reprezinta o parte din centrul fetei, cu rol important in estetica faciala, fapt demonstrat de dorinta dintotdeauna a femeilor de a-si infrumuseta zona prin machiaj si culoare.

Buzele cu aspect mai plin si culoare mai intensa reprezinta un semn de frumusete si atractivitate. O data cu inaintarea in varsta apare reducerea de volum a buzelor, reducerea culorii rosii, iar expunerea exagerata la soare, fumatul, modificarea danturii si a proportiilor faciale osoase si grasoase determina aparitia de riduri fine in jurul buzelor si accentuarea celor naturale.

Buzele imbatranite sunt subtiri, aplatizate, cu riduri fine in jur, cu colturile lasate in jos si cu santuri nazolabiale si labiomentoniere accentuate . Aproape intotdeauna buza de sus apare mai lunga, flasca, cu rosul mai putin definit si conturul aproape sters.

Reintinerirea buzelor si zonei periorale va avea in vedere corectia pierderii de volum, corectia aspectului cazut al pielii si imbunatatirea aspectului si texturii pielii .

  1. Reconstituirea volumului pierdut – se poate realiza folosind substante de sinteza sau autologe. Cele mai folosite produse de sinteza sunt cele pe baza de acid hialuronic – Juvederm, Restylane, Belotero, Teosyal etc, sau cu hidroxiapatita de calciu (Radiesse); aceste produse se folosesc pentru marirea de volum a buzelor sau /si pentru corectia ridurilor si santurilor periorale- nazolabiale , marionette si supralabiale. Atunci cand pierderea de volum este mare si trebuie corectata si pierderea de volum in restul fetei, se poate folosi grasimea proprie, sub foma injectabila, aceasta metoda oferind restaurarea confortabila de volum si aspect, precum si imbunatatirea texturii pielii prin aportul de substante naturale.  

  2. Corectia aspectului cazut al pielii se realizeaza pin metode de lifting nechirurgical al obrajilor cu fire de suspensie, dar si prin corectia scaderii de volum cuacid hialuronic, hidroxiapatita de calciu sau grasime proprie; importanta este in special corectia santurilor nazolabiale si a marionetelor prin umplerea acestora si eventual ridicarea obrajilor cazuti.

  3. Imbunatatirea aspectului si texturii pielii se poate realiza prin injectarea de plasma proprie (PRP sau terapia vampir), mezoterapie cu vitamine, minerale si aminoacizi, sau metodele ablative – peeling chimic sau laserterapie .

Aceste metode trebuie combinate, astfel incat sa poata restaura toate deficientele date de procesul de imbatranire; bineinteles ca unele se pot aplica in acelasi timp, dar altele trebuie aplicate separat, iar procedurile de intinerire vor fi etapizate in timp.

Ceea ce este important de retinut este faptul ca aceste proceduri trebuie repetate periodic, iar pentru orice tip de modificare trebuie aplicata procedura corecta; in acelasi timp, este bine ca persoana respectiva sa indeparteze factorii nocivi ce pot duce la imbatranirea precoce a pielii si buzelor ( fumat, soare excesiv, alimentatie dezechilibrata, stress).